Assad foreslår forsoning og ny regering

Syriens præsident, Bashar al-Assad, foreslår søndag i en med spænding ventet tale en række nye tiltag for at få bilagt den blodige konflikt i landet.

Det drejer sig blandt andet om en forsoningskonference, indsættelsen af en ny regering, udarbejdelsen af en ny forfatning efterfulgt af en folkeafstemning, men han siger ikke noget om, hvorvidt han selv vil afgive magt.

Lidelserne er overvældende, og sikkerheden og trygheden i Syrien er væk, konstaterer Assad i sin første tale til nationen i syv måneder.

Han foreslår en "forsoningskonference med dem, som ikke har forrådt Syrien." Han tilføjer, at en sådan konference kan efterfølges af en ny regering og amnesti.

Men det er næppe nok for oprørerne, som han siger følgende om:

- Vi vil ikke føre en dialog med en marionet, som Vesten har skabt.

I en tale til tusindvis af jublende tilhængere i Operaen i det centrale Damaskus siger Assad, at "vi må hæve os over vore politiske modsætninger."

- Vor fremtid står på spil. Nationen er for alle, og vi må alle beskytte den. Landet kan ikke komme gennem krisen uden en fuld national mobilisering, siger han.

Det er første gang, Assad taler offentligt siden november, hvor han gav et interview til russisk tv. Her svor han, at han ville blive i Syrien og kæmpe til døden om nødvendigt.

Den 21 måneder lange konflikt i landet har ifølge FN kostet over 60.000 mennesker livet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip