Assad lover at destruere kemiske våben

»Det er en meget kompliceret operation teknisk, og det kræver mange penge. Omkring en milliard,« sagde han.

»Så du er nødt til at spørge eksperterne, hvad de mener med hurtigt. Der er en procedure. Det tager et år eller måske lidt mere,« tilføjede han.

Den syriske præsident insisterede dog på, at hans beslutning ikke er fordi, at han bøjer sig for amerikanske trusler.

»Det er en misforståelse, at vi er gået med til denne aftale på grund af amerikanerne,« sagde han til Fox News.

»Hvis du går tilbage til før G20, handlede det ikke om at aflevere det kemiske lager. Det handlede om at angribe Syrien, så vi aldrig brugte det igen,« sagde han med henvisning til den amerikanske præsident Barack Obamas opfordringer til en militær straffeaktion mod regimet.

»Så det er ikke på grund af truslen. Syrien bøjer sig aldrig for nogen trusler. Vi reagerede faktisk på det russiske initiativ og vores egne behov og overbevisning,« insisterede Assad.

»Så om de har kapitel syv (i FN-pagten red.) eller ikke har kapitel syv, så er det politik mellem mægtige stater,« sagde han med reference til FNs charter, der giver Sikkerhedsrådet mulighed for at bruge militær magt og sanktioner.

Rusland, der er Syriens nærmeste allierede, har modsat sig ethvert resolutionsforslag fra Sikkerhedsrådet, der ville bruge kapitel 7 for at tvinge Damaskus til at aflevere landets kemiske våben.

BNB/AFP

 

Dagens Gossip