Assad og Hizbollah tæt på at erobre syrisk nøgleby

Det rapporterer både syrisk stats-TV og overvågningsenheden Syrian Observatory for Human Rights, der støtter oprørerne i den syriske borgerkrig. En syrisk officer siger følgende:

»Kun den nordlige del af området er tilbage, og det vil blive befriet i løbet af 24 timer.«

Hvis det lykkes den syriske hær at erobre hele Homs, som oprørere har kaldt »revolutionens hovedstad«, vil det være en stor sejr for Assad-styret. Byen ligger strategisk vigtigt på vejen mellem hovedstaden Damaskus og kysten ved Middelhavet, hvor præsident Bashar al-Assads alawitiske sekt har sin højborg.

Oprørerne kontrollerer fortsat omkring syv områder i Homs, skriver nyhedsbureauet AFP, men det syriske militær virker tilsyneladende opsat på erobre hele byen, som man gjorde i den ligeledes strategisk vigtige by Qusair i juni. Her bidrog Hizbollah-krigere også med at slå oprørerne tilbage og indtage byen.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights er det syriske militær allerede i gang med at bombardere Homs’ gamle bydel, der er et af de tilbageværende områder, som oprørerne kontrollerer.

Den syriske opposition afviser dog, at det syriske styre og Hizbollah skulle være tæt på at indtage Homs. Der er tale om »fiktive sejre«, lyder det.

Den snart to et halvt år lange borgerkrig i Syrien har ifølge FN kostet mindst 100.000 mennesker livet, men det reelle drabstal menes at være markant højere. Alene lørdag blev der ifølge Syrian Observatory for Human Rights dræbt 121 personer over hele Syrien.

 

Dagens Gossip