Assad-styrker bomber gasramt forstad

Ifølge AFP og en kilde i det syriske observatorium for menneskerettigheder væltede missiler og granater sammen med bomber fra fly ned over bydelen Moadamiyet al-Sham, der kontrolleres af oprørere og som FNs våbeninspektører har besøgt de foregående dage.

Ifølge observatoriet blev der rettet mindst ti flyangreb mod bydelen, mens flere hundrede raketter og granater eksploderede i gader og bygninger.

Regeringshæren har gennem uger forsøgt at genvinde kontrollen med Moadamiyet al-Sham og Daraya, en anden forstad der har været udsat for heftige bombardementer.

FNs 20 våbeninspektører afslutter fredag deres undersøgelser, hvor de søger efter beviser på, at forstaden blev udsat for et giftgas-angreb.

Fredag besøgte teamet blandt andet et syrisk militærhospital, hvor der er indlagt soldater, der siges at have pådraget sig skader efter kontakt med kemikalier fra den giftgas, som regeringen hævder at oprørerne var i besiddelse af og som skulle være fundet i en tunnel sammen med flere våben.

Lørdag morgen forlader inspektørerne efter planen Syrien, og aflægger umiddelbart efter en foreløbig rapport til FNs generalsekretær, Ban Ki-moon.

 

Dagens Gossip