Assads soldater generobrer nøgleområde i Homs

Det rapporterer det syriske nyhedsbureau SANA, og flere aktivistkilder bekræfter ifølge BBC, at Khaldiyeh er faldet.

»Enheder fra vores ædle hær har fuldstændig genoprettet sikkerheden og stabiliteten i Khaldiyeh-kvarteret og elimineret terrorister, som forsøgte at angribe det nationale hospital i udkanten af Homs,« skriver SANA.

»Vi rensede området for terrorister i morges. Vi dedikerer denne sejr til Bashar al-Assad, og vi håber på at kunne rense hele Syrien,« siger en officer desuden til syrisk stats-TV.

Overvågningsenheden Syrian Observatory for Human Rights, der støtter oprøret i Syrien, bekræfter, at hæren har indtaget det meste af Khaldiyeh, men siger ifølge Reuters, at der stadig er kampe i området.

Aktivistkilder siger til AFP, at regeringsstyrkerne nu kontrollerer 90 procent af Khaldiyeh.

»Tilbagetrækningen er resultatet af tunge luftangreb og bombardementer. Khaldiyeh er muligvis faldet, men det er Homs ikke. Vi har tabt dette slag, men vi har ikke tabt krigen,« siger en lokal aktivist, der kalder sig Abu Rami, til AFP.

Hærens offensiv mod Homs blev lanceret for omkring en måned siden, og hvis det lykkes den syriske hær at erobre hele Homs, som oprørere har kaldt »revolutionens hovedstad«, vil det være en stor sejr for Assad-styret. Byen ligger strategisk vigtigt på vejen mellem hovedstaden Damaskus og kysten ved Middelhavet, hvor præsident Bashar al-Assads alawitiske sekt har sin højborg.

Oprørerne kontrollerer fortsat enkelte områder i blandt andet Homs’ gamle bydel, skriver AFP, men det syriske militær virker tilsyneladende opsat på erobre hele byen, som man gjorde i den ligeledes strategisk vigtige by Qusair i juni. Her bidrog Hizbollah-krigere også med at slå oprørerne tilbage og indtage byen.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights var det syriske militær allerede søndag i færd med at bombardere den gamle bydel.

Den snart to et halvt år lange borgerkrig i Syrien har ifølge FN kostet mindst 100.000 mennesker livet, men det reelle drabstal menes at være væsentligt højere.

 

Dagens Gossip