Assads tidligere forsvarsminister deserterer

Denne gang er det den tidligere forsvarsminister i Syrien, general Ali Habib, som er et højtstående medlem af præsidenten shiamuslimske alawit-sekt.

Den deserterede tidligere minister befinder sig i Tyrkiet, fortæller et medlem af toppen i oppositions-sammenslutningen Syriens Nationalkoalition til Reuters.

»Ali Habib har formået at flygte fra regimets greb, og han er nu i Tyrkiet, men det betyder ikke, at han har sluttet sig til oppositionen. Jeg fik dette fortalt af en vestlig diplomatisk embedsmand,« siger Kamal al-Labwani.

»Han vil blive en nøglekilde til information. Habib har haft en lang militærkarriere. Han har siddet i husarrest, siden han trodsede Assad og modsatte sig at dræbe demonstranter,« siger Labwani.

Den tidligere forsvarsminister, som sad på posten fra 2009 til august 2011 skal angiveligt været blevet smuglet ud af Syrien med hjælp fra et vestligt land. Tirsdag aften før midnat skal han ifølge anonyme kilder være ankommet til den tyrkiske grænse med to-tre andre folk, som alle blev kørt over grænsen i konvoj.

Bliver deserteringen bekræftet, er Habib den højestrangerende fra alawit-minoriteten, der bryder med Assad, siden oprøret brød ud i 2011. Men allerede nu har syrisk stats-TV afkræftet rygterne

»Der er ingen sandhed i, hvad medierne har rapporteret om den tidligere forsvarsminister Ali Habib Mahmouds rejse uden for Syrien - han er stadig i sit hjem,« citerer TV-stationen en officiel kilde for at sige, skriver Reuters.

 

Dagens Gossip