Astana-boss: Gå efter Top 5, Fuglsang! ikke klar

Sætningen bliver sagt nærmest på daglig basis af Bjarne Riis under de to første uger af et Tour de France, og betydningen er, at man aldrig rigtigt kan vide sig sikker på noget i cykelsport. Eller måske endda i sport generelt.

Et styrt, et maveonde, en dårlig dag - eller nå ja, en positiv dopingprøve - kan ændre alt i et klassement. Selv med alt det in mente havde både Jakob Fuglsang og hans lyseblå Astana-hold svært ved at skjule lettelsen og begejstringen over, at deres kaptajn kom ind på en syvendeplads på Mont Ventoux søndag.

Astanas sportsdirektør, Dimitri Sedoun, har hidtil været lidt forsigtig med Fuglsang. Taktikken har været afventende, og forventningerne har været ligeså. Men søndagens etape gav ét af de svar, som sportsdirektøren kunne lide. Nemlig, at Fuglsang kan sidde med de bedste, når det er aller stejlest. Det får Astana til at sigte højt med Fuglsang i klassementet.

- Hvorfor ikke Top 5? Han ligger sammen med fem andre ryttere, hvor der kun er et minut imellem dem, så det er muligt, og vi vil gå efter det, sagde Sedoun efter etapen.

Jakob Fuglsang smilede, da han på toppen af Mont Ventoux gav sit syn på dagens etape. En times tid efter var han kommet ned til holdbussen længere nede ad bjerget og havde fået mere overblik over både etapen og klassementet. Her indrømmede han gerne overfor BT, at han var lettet over, at benene kunne leve op til de mål, han har meldt ud.

- Jeg er lidt lettet over, at det gik så godt. Og jeg er glad for, at jeg til sidst får sat de to Belkin-drenge (Laurens Ten Dam og Bauke Mollema, red), for det viser, at jeg er på rette vej. Jeg har stadigvæk benene, og så må vi se, hvor langt det kan række.

Fuglsang og Astana havde lært af den første bjergetape, hvor danskeren 'eksploderede', da han forsøgte at gå med Froome. Den taktik brugte holdet ikke søndag, og det virkede bedre.

- Jeg sagde til Jakob i morges: Du må ikke køre ud over din grænse. Du skal finde dit eget tempo og pas på afslutningen, som er hård. Og det fulgte han, siger Dimitri Sedoun.

- Jeg forsøgte at køre mit eget løb. Jeg forsøgte ikke at køre over grænsen, som jeg gjorde på Ax 3 Domaine, og derfor slipper jeg også en tand før Bauke Mollema og Laurens Ten Dam. Men de har desværre ikke kørt så meget over evne, så de blev ikke helt sat til sidst. Men det var stadigvæk en god dag for mig, sagde Fuglsang.

Danskeren går en plads ned i klassementet til nummer syv, da Nairo Quintana overhaler ham. Men afstanden ned til 11. pladsen i klassementet er øget fra 1'19" til 2'06". Sedoun håber endda, at Fuglsang kan vinde en etape, og der er specielt en af de sidste etaper, som han har udset sig.

- En etape som 19. etape til Le Grand-Bornand er bedre for Jakob. Han er god på de etaper, hvor der er flere stigninger, og hvor det går op og ned flere gange. Hvorfor ikke gå efter en etapesejr? Vi vil forsøge at gøre det med Jakob.

 

Dagens Gossip