Aston Villa indløser kvartfinaleplads uden Okore

15/02/2015

Lørdag offentliggjorde Aston Villa Tim Sherwood som ny manager, og allerede dagen efter var der tiltrængt opmuntring på grønsværen.

Mens holdet i Premier League ligger til nedrykning, fortsætter succesen i FA Cuppen. I søndagens 1/8-finale blev Leicester slået med 2-1 på hjemmebane.

Kampen kunne potentielt have været et rent danskeropgør, men hos Aston Villa var Jores Okore placeret på bænken, mens Leicester-målmand Kasper Schmeichel fortsat er ude med en skade.

I Villas centrale forsvar var Ron Vlaar og Claran Clark foretrukket, og de gjorde det godt sammen. De næste kampe må vise, om Sherwood også foretrækker at stille med denne duo i Premier League.

Første halvleg vil næppe plante sig i hukommelsen hos tilskuerne, men efter pausen kom Aston Villa ud med større energi og angrebsvilje.

Det lønnede sig midt i halvlegen, da Leandro Bacuna trak ind i straffesparksfeltet fra venstre side og scorede i det fjerneste hjørne til 1-0.

Bortset fra en enkelt god Leicester-mulighed havde Villa godt styr på den resterende del, og føringen blev øget et minut før tid ved indskiftede Scott Sinclair. Her var Leicester-keeper Mark Schwarzer impliceret, da han fumlede bolden over målstregen.

Først i overtiden reducerede Leicester ved Andrej Kramaric' hovedstød, men Premier Leagues agterlanterne nåede ikke at iscenesætte et pres for udligning.