Astrid Krag: Kald ham Lars Løntrykker

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussens, udmelding om, at Danmark skal tage bestik af, at Tyskland diskuterer en lavere mindsteløn, vækker harme hos SF's ene formandskandidat, sundhedsminister Astrid Krag.

Hun mener, at man nu passende kan give ham navnet "Lars Løntrykker".

- På en dag hvor en dårlig bankdirektør indkasserer et gyldent håndtryk på 10 millioner kroner, synes jeg, at det er lidt skudt ved siden af at bede dem med de mindste lønninger om at gå ned i løn.

- Efter dagens udtalelse fra Lars Løkke kan vi meget passende kalde ham for Lars Løntrykker, mener Astrid Krag.

Lars Løkke Rasmussen sagde tirsdag, at danskerne bør indstille sig på, at lønnen i "en betydelig årrække" skal holdes i ro.

- Vi skal ikke konkurrere på asiatiske lønninger og skat. Men når tyskerne har lavere timeløn end i Danmark, så sætter det vores timeløn i relief, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Er det så et forslag om, at vi skal have tyske lønninger? Nej, det er det ikke. Det er en analyse af, at der lige uden for vores dør er udfordringer, som vi er nødt til at adressere, mener han.

Løkkes bemærkninger imponerer ikke Astrid Krag, der kæmper om at blive sit partis formand.

- Det er ikke meget politik, der kommer fra Venstre. Men nu er de på banen med en klar vision: lavere løn. Jeg er politisk uenig og tror ikke på at Danmark skal konkurrere på at have den laveste løn, men jeg sætter pris på, at Lars Løkke er så klar i mælet, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip