Astrid Krag tror hun henter Vilhelmsen

Selvom Annette Vilhelmsen ifølge en måling for Ritzau umiddelbart appellerer til flest vælgere, så er humøret ikke gået fløjten for hendes modkandidat, Astrid Krag.

I målingen siger ti procent af de 1032 adspurgte vælgere, at det vil være "mere sandsynligt", at de vil stemme på SF, hvis Vilhelmsen bliver formand.

Astrid Krag kan mønstre seks procent på den konto.

Særligt blandt dem, der ved sidste valg satte deres kryds ved SF, er der overvægt til Vilhelmsen.

Voxmeters måling opfangede i alt 95 SF-vælgere, og af dem gav dobbelt så mange udtryk for, at de var mere tilbøjelige til at stemme SF igen med Vilhelmsen ved roret frem for med Krag.

Alligevel tolker sundhedsministeren målingen positivt.

- Jeg kan konstatere, at jeg i forhold til de målinger, der er blevet lavet tidligere, henter gevaldigt ind, så det glæder jeg mig over, siger hun.

Det sker med henvisning til en tidligere måling fra Megafon der viste, at 43 procent af vælgerne troede på mest fremgang med Vilhelmsen mod 18 procent til Krag.

Nu er det imidlertid ikke vælgerne, men derimod SF's egne omkring 16.000 medlemmer, der afgør formandsvalget. Og det hæfter Astrid Krag sig da også ved:

- SF er jo ikke et meningsmålingsparti. Det er SF's medlemmer, der skal vælge. Jeg tror, de næste dages debatter kommer til at afgøre det for mange medlemmer, konstaterer hun.

Onsdag mødes Astrid Krag og partiets indtil for nylig ganske ukendte erhvervsordfører, Annette Vilhelmsen, til flere direkte dueller i medierne.

Den første finder sted på Danmarks Radios P1, og onsdag aften klokken 20 går det så løs på TV2 News.

 

 

Dagens Gossip