Astrid Krag vil stille op som formand

Så trækker hun den ikke længere i ørerne, sundhedsminister Astrid Krag.

Den 29-årige minister vil senere onsdag meddele sit kandidatur til posten som SF's nye formand, efter at Villy Søvndal overraskende meddelte, at han trækker sig som partiformand.

Astrid Krags kandidatur har ligget i luften lige siden Villy Søvndals afgang. Få minutter efter Søvndals bebudede exit tikkede de første støtteerklæringer til Krag ind på nyhedsredaktionerne.

Astrid Krag hører til i kredsen omkring Villy Søvndal sammen med politisk ordfører Jesper Petersen og skatteminister Thor Möger Pedersen.

Partiets grønne fløj med miljøminister Ida Auken i spidsen vil ikke stille med en kandidat til posten.

Oprindeligt var der lagt op til et kampvalg om posten for at give vinderen størst mulig legitimitet.

Men med den grønne fløjs opbakning til Astrid Krag er det nu op til den splittede venstrefløj at få stablet en modkandidat på benene.

Venstrefløjen fremstår dog ikke internt enige om ret meget andet end at være imod højredrejningen, så om der kan findes andet end en protestkandidat er uvist.

Her tales der om Annette Vilhelmsen og Trine Pertou Mach - sidstnævnte ville dog være en overraskende formand, da hun har nedlagt sit folketingskandidatur i protest mod regeringens politik.

Astrid Krags udfordring - skulle hun som forventet vinde - bliver at samle det stærkt samspilsramte SF, hvor mange mener, at partiet er trukket alt for langt til højre i bestræbelserne på at blive et etableret regeringsparti.

Søvndal tog fuldstændig fusen på de øvrige regeringspartier, der ikke ser med milde øjne på SF's pludseligt opståede formandskvaler.

Posten som SF's formand er en af - hvis ikke dén - sværeste lederpost i dansk politik. Partiet lider under et lillebror-image i regeringen, samtidig med at partiets venstrefløj har mere end svært ved at lide i stilhed over partilinjen.

 

Dagens Gossip