Atletikforbund beskyldes for at mørklægge OL-guldvinders dopingmisbrug

Det afslører en rapport fra den italienske anklagemyndighed. I undersøgelsen fortæller det italienske militærpoliti, at man har fundet emails, der indikerer, at det internationale atletikforbund, IAAF, var blevet bekendt med, at den italienske kapgænger, Alex Schwazer havde unaturligt høje blodværdier i kroppen.

Det skete i april 2012, flere måneder før OL i London, hvor Schwazer skulle forsøge at genvinde sit OL-guld fra Beijing, Det italienske forbund forsøgte dog, ifølge rapporten, ikke at forhindre Schwazer i at stille op til OL.

Kort før OL blev Alex Schwazer så testet positiv af det internationale dopingagentur WADA, og blev udelukket fra OL. Han erkendte selv i et tv-interview, at han havde brugt EPO. Han blev idømt en karantæne på tre et halvt år.

Det italienske atletiklandsholds læge, Giuseppe Fischetto, og to andre ledere på holdet beskyldes nu for at forsøge, at mørklægge Schwazers dopingmisbrug. Tirsdag ransagede italiensk politi Giuseppe Fischettos hjem.

I ransagningskendelsen beskylder anklagemyndigheden Fischetto for ikke at have dopingtestet Schwazer, og for at have tilladt Schwazer at bruge de ulovlige stoffer.

Selv afviser Fischettoa alle beskyldningerne.

- Min emails viser, at jeg aldrig gjorde det. Hvis det var tilfældet, ville jeg have beskyttet ham, hvis jeg havde advaret nogen. Men det gjorde jeg ikke, jeg bad om at få hyppigere kontroller, siger han ifølge New York Times.

Emails mellem IAAF og Fischetto viser, at IAAF flere gange advarede Fischetto om Schwazers høje værdier, og at Fischetto medgav, at det ikke så naturligt ud, og at Schwazer burde testes.

De prøver blev dog aldrig gennemført, før IAAF selv tog de positive prøver på Schwazer i juli måned. Få dage før han skulle have deltaget i 50 km. kapgang ved OL.

- Disse omstændigheder kan kun forklares med et ønske om at beholde en atletikstjerne i spil til OL i London. Med denne opførsel har Fischetto i virkeligheden tilladt en atlet at tage ulovlige stoffer, hvilket er en forbrydelse, lyder anklagen fra den italienske anklagemyndighed.

 

 

 

 

Dagens Gossip