Atter gang i byggeriet i Kolding

Antallet af modtagne byggesager tyder på, at borgere og virksomheder i Kolding Kommune har fået mod på og penge til at bygge igen. I hvert fald er antallet af ansøgninger om byggetilladelse steget 73,5 pct. i de første 14 uger af 2014 sammenlignet med de samme uger i 2013.

- Der er altid et boom i antallet af ansøgninger om byggetilladelser i marts og april, men i år har vi ekstra travlt, fortæller leder af byggesagsafdelingen i Kolding Kommune Anders Clausen.

I alt 347 borgere har søgt om byggetilladelse i årets første kvartal. I samme periode i 2012 blev der søgt om i alt 200 byggetilladelser.

Langt størstedelen af byggeansøningerne vedrører énfamilieshuse. Borgerne søger om tilladelse til alt fra opførsel af en ny carport eller udestue til større ombygninger og udvidelser af boligen. I de ukomplicerede sager bestræber byggesagsafdelingen sig på at give borgerne et svar inden for seks uger.

- Medarbejderne arbejder på højtryk, for at vi kan give borgerne svar så hurtigt som muligt. Vi ved jo godt, at når først ansøgningen er sendt ind, så vil man rigtig gerne i gang med at bygge med det samme, siger Anders Clausen.

Også i afdelingen Køb og Salg, som står for kommunens salg af byggegrunde, kan man mærke en øget interesse for at bygge. Her fik man i årets første måneder langt flere henvendelser vedrørende de parcelhusgrunde, kommunen har til salg, end blot få måneder tidligere.

 

Dagens Gossip