Audrey Hepburn mindes af stjerne-fotograf

Skuespilleren Audrey Hepburn var næsten 40 år, da den unge magasinfotograf Douglas Kirkland, der især er berømt for at tage billeder af Marilyn Monroe i sengen til magasinet Life, mødte hende.

Læs ti ting du ikke vidste om de største divaer på IN.dk

Det skete i Paris, hvor han skulle fotografere skuespilleren i forbindelse med promoveringen af hendes film fra 1966 How To Steal a Million.

Douglas Kirkland endte med at tage det, der gik hen og blev hans yndlingsbillede igennem hans nu 60 år lange karriere. Det viser den stilfulde, pigede kvinde med 60-er-frisure, der grinende kigger til siden, som om hun holder på verdens største hemmelighed.

Mange havde fotograferet Hepburn

For at markere 21 året for skuespillerens død den 20. januar har Huffington Post spurgte Douglas Kirkland, om han kunne fortælle noget om legenden, og hvordan det var at tage det ikoniske billede, der også er med i hans erindringsbog A Life In Pictures: The Douglas Kirkland Monograph.

- Jeg blev bragt til Paris for at arbejde med Audrey på en film, hun lavede, der hed How To Steal a Million. Jeg var forholdsvis ung – jeg var sikkert 29 eller 30 – men jeg var på en måde sent inde i hendes univers, siger Douglas Kirkland til avisen.

Helena Christensen vil droppe sin modelkarriere. Læs hvorfor på IN.dk

Årsagen til, at han følte sådan til at starte med var, at mange andre fotografer havde arbejdet med skuespilleren før ham – heriblandt store navne som Richard Avedon og Irving Penn.

Fotograf tog på cafetur i Paris

Han fik dog stadig en form for førstegangsoplevelse, for Audrey Hepburn viste sig at være fuld af energi, glæde, og besad samtidig en evne til at arbejde med kameraet.

- Fordi hun var så dejlig, gik vi rundt i Paris sammen. Der var et sted, der hed Boulevard St. Michel, et meget populært sted for studerende i området omkring Rive Gauche, og vi gik derhen og gik på cafe, siger Douglas Kirkland.

Audrey Hepburn døde i Schweiz som følge af en kræftsygdom i underlivet i 1993. Hun blev 63 år.

Af Juliane Olsen, IN.dk/NewsDesk Aller Media

 

Dagens Gossip