Australier er tæt på triumf Down Under

Den australske cykelrytter Rohan Dennis (BMC) er fortsat på kurs mod karrierens største sejr, efter at han lørdag forsvarede sin førertrøje i Tour Down Under på løbets næstsidste etape.

Det var hans noget mere berømte landsmand Richie Porte (Sky), der kørte med etapesejren efter den afsluttende stigning op ad Old Willunga Hill, men Dennis formåede på andenpladsen at begrænse nederlaget til ni sekunder.

Nummer tre på den 151,5 lange etape blev spanieren Ruben Fernandez (Movistar).

24-årige Rohan Dennis har tidligere vist etapeløbskvaliteter. Han blev sidste år nummer to i Tour of California og har vundet det mindre løb Tour of Alberta.

En samlet sejr på hjemmebane i Tour Down Under vil dog være BMC-rytterens hidtil største bedrift, og sejren er inden for rækkevidde.

Med lørdagens resultat har Rohan Dennis et forspring på to sekunder inden den afsluttende etape. Det er ikke meget, men sidste tur søndag er blot på 90 kilometer, og det forventes, at feltet vil komme samlet til mål til at klassisk sprinterafslutning.

Bedste dansker er Lars Bak (Lotto-Soudal), der før sidste etape er samlet nummer 25.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip