Autistisk søn får et sammenbrud i byggemarkedet - så ser moderen en kvinde gøre dette

At være forælder til et barn med særlige behov er ikke altid nemt. Slet ikke, når man skal ud i verden - med risiko for fordømmende og bebrejdende blikke, hvis barnet reagerer anderledes end de fleste børn gør.

Det oplevede Sandra De Jong Borchers, da hun var i Home Depot - en amerikansk byggemarkedskæde. Her fik hendes autistiske søn en voldsom reaktion, fordi han blev overstimuleret.

Som sådan var det ikke noget nyt. Han har ofte haft svært ved at håndtere ture ud af hjemmet. Men denne dag skete der noget helt særligt, som fik Sandra De Jong Borchers til tasterne på Facebook

- Til kvinden i Home Depot. Jeg kendte ikke dig, og du kendte ikke mig. Jeg var der med min fireårige søn, min hund og min mor for at prøve at vælge ny maling til mit hjem. Det, du så, var min søn, som fik et totalt sammenbrud. Han var overstimuleret i dag og begyndte at slå sig selv i hovedet, skrige, slå mig og rive i min bluse, mens han græd. Det, jeg så, var et venligt smil fra dig. Ikke et fordømmende ét, men et af accept. Forstår du, min søn gør det ofte, og jeg har fået ret tyk hud af kommentarer som “få kontrol over dit barn”, “det her er ikke et sted for børn som ham”, “gaffatape virker også”, “en endefuld ville hjælpe” og andre ting, som dømmer mine forældreevner.

Ellers får jeg nogle gange det der akavede smil med et blik af fordømmelse. Du ved, de falske. Min søn gik med min mor for at prøve at falde ned ved at kigge på toiletterne. Det er virkelig det eneste, der får hans sind og krop til at falde ned i den forretning. Han elsker toiletter. Da han kom tilbage, gav du ham en dollar til en is på McDonald’s.

Jeg undskyldte for hans opførsel, og du sagde, at det ikke var nødvendigt at undskylde. Hvad du ikke vidste på det tidspunkt var, at min barn har autisme, sanseforstyrrelser, ADHD og konstante smerter i sine ben. Det kunne du på ingen måde vide bare ved at kigge på ham.

Læs også: Autistisk dreng redder klassekammerats liv med trick fra Svampebob Firkant 

Han ligner ethvert andet barn, du kan se i en forretning. Han kæmper med at komme ud, og det kan være ret stressende for ham og mig selv.

Hvad du ikke så, da du gik væk, var, at jeg begyndte at græde. Min tykke hud var blevet brudt nok af ren og skær venlighed og medfølelse fra en komplet fremmed. Du husker os måske ikke, men jeg husker i hvert fald dig!

Tak, fordi du er et venligt menneske. Man ved virkelig aldrig helt, hvordan de små ting, man gør eller siger, kan ændre en persons dag.

Og ja, vi tog ham ud til en is, og han nød hvert et slik af den. Tak, fordi du er dig og tillod min søn at være sig selv, slutter hun opslaget.

Opslaget er gået viralt internationalt, efter Sandra De Jong Borchers delte det som “minde” på sin Facebook-væg på etårsdagen for opslaget.

Læs også: 7-årig pige med autisme skriver et hjerteskærende brev til sin mor 

Hun skriver på Facebook, at hun fortsat ikke har hørt fra kvinden, men hun håber stadig på at få mulighed for at møde hende igen en dag.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip