Avis: Cypern vil holde penge i landet

Cypern vil således forbyde bankunder at indløse checks, ligesom man vil sætte en øvre grænse på de pengebeløb, som man lovligt kan tage ud af landet. Det skal i en periode kun være muligt at tage 3.000 euro, svarende til godt 22.000 kroner, med sig ud af landet.

Det er den græske avis Kathimerini, der ifølge nyhedsbureauet Reuters citerer et dekret fra regeringen om de nye tiltag. Tiltagene skal ifølge avisens oplysninger gælde i syv dage.

Regeringen vil tillade cypriotiske virksomheder at betale for import af varer, hvis de kan dokumentere købene over for myndighederne, men ellers vil man begrænse mulighederne for at benytte kredit- og betalingskort uden for landets grænser.

Embedsmænd fra den cypriotiske centralbank samt landets finansministerium siger til Reuters, at historien er baseret på et udkast til en beslutning, og der ikke foreligger en endelige version endnu.

Den cypriotiske finansminister, Michael Sarris, har tidligere besluttet at holde alle landets banker lukket indtil torsdag. Sarris traf beslutningen på anbefaling af nationalbankdirektør Panicos Demetriades for at »sikre et velfungerende banksystem« i landet.

Beslutningen om at genåbne de fleste banker blev truffet efter indgåelsen af en aftale mellem Cypern og Den Internationale Valutafond (IMF) og EU, som kaster en økonomisk livline til det gældsramte eurozoneland.

 

Dagens Gossip