Avis: Der bliver solgt doping i fitnesscentre

28/03/2013 06:22

BNB

Nyheder
Det skriver Politiken på baggrund af oplysninger fra anonyme kilder i miljøet, internetfora og landets førende fitnessforsker. »I disse centre er der typisk en distribution, et videresalg og et mere eller mindre systematisk hvervningsnetværk, som samler nye potentielle kunder op«, fortæller Kasper Lund Kirkegaard, der er forskningsansvarlig i Danmarks Idræts-Forbund og forfatter til rapporter om fitnessmiljøet. Ifølge Politiken får brugerne af de forbudte stoffer lov til at være i fred i træningscenteret. Dette kan selv bestemme, om det ønsker myndighederne fra Anti Doping Danmark inden for dørene, og poltiet har heller ikke det store fokus på problemet, siger Steffen Steffensen, politikommissær i Københavns Politi til Politiken. »Doping er ikke et område, hvor vi går målrettet efter at afsløre organiseret kriminalitet.« En undersøgelse fra Syddansk Universitet viser, at cirka 44.000 danskere har taget sundhedsskadelige steroider, og Kulturministeriet anslår, at 88.000 danskere træner i centre, hvor Anti Doping Danmark er forment adgang. I de centre, hvor dopingsalget foregår, er det da heller ikke nødvendigvis noget, som foregår i det skjulte, fortæller en anonym bruger af hjemmesiden bodybuilding.dk til Politiken. »Jeg har set adskillige atleter vimse rundt med en sprøjte i hånden. Salget af steroider foregår heller ikke ligefrem i det skjulte,« forlyder det. Og den udlægning kan forsker Kasper Lund Kirkegaard godt genkende. »Jeg har adskillige kilder fra fitnessmiljøet, der rapporterer om, at det ikke er unormalt, at man kan finde kanyler på toilettet«, siger han til Politiken. BNB

Mest læste i dag

Det skriver Politiken på baggrund af oplysninger fra anonyme kilder i miljøet, internetfora og landets førende fitnessforsker.

»I disse centre er der typisk en distribution, et videresalg og et mere eller mindre systematisk hvervningsnetværk, som samler nye potentielle kunder op«, fortæller Kasper Lund Kirkegaard, der er forskningsansvarlig i Danmarks Idræts-Forbund og forfatter til rapporter om fitnessmiljøet.

Ifølge Politiken får brugerne af de forbudte stoffer lov til at være i fred i træningscenteret. Dette kan selv bestemme, om det ønsker myndighederne fra Anti Doping Danmark inden for dørene, og poltiet har heller ikke det store fokus på problemet, siger Steffen Steffensen, politikommissær i Københavns Politi til Politiken.

»Doping er ikke et område, hvor vi går målrettet efter at afsløre organiseret kriminalitet.«

En undersøgelse fra Syddansk Universitet viser, at cirka 44.000 danskere har taget sundhedsskadelige steroider, og Kulturministeriet anslår, at 88.000 danskere træner i centre, hvor Anti Doping Danmark er forment adgang.

I de centre, hvor dopingsalget foregår, er det da heller ikke nødvendigvis noget, som foregår i det skjulte, fortæller en anonym bruger af hjemmesiden bodybuilding.dk til Politiken.

»Jeg har set adskillige atleter vimse rundt med en sprøjte i hånden. Salget af steroider foregår heller ikke ligefrem i det skjulte,« forlyder det.

Og den udlægning kan forsker Kasper Lund Kirkegaard godt genkende.

»Jeg har adskillige kilder fra fitnessmiljøet, der rapporterer om, at det ikke er unormalt, at man kan finde kanyler på toilettet«, siger han til Politiken.

BNB