Avis: Elbæks mand fik job uden opslag

Kulturminister Uffe Elbæks mand, Jens Pedersen, blev 1. maj i år ansat som sekretær på artist- og produktionsskolen AFUK.

Stillingen blev ikke slået offentligt op, men ministerens mand var den bedst kvalificerede, hævder forstander, Annesophie Bergmann Steen. Det skriver BT søndag.

Ansættelse fandt ifølge avisen sted samtidig med, at skolen kæmpede for at opnå statstilskud indenfor ministerens område.

Dagen efter ansættelsen af Jens Pedersen, anmodede AFUKs forstander om et møde med Uffe Elbæk om millionstøtte til en ny uddannelse, skriver BT.

Ministerens rådgiver henviser til skolen, når der skal gives en forklaring på ansættelsen.

Og fra AFUKS bestyrelsesformand, advokat Knud Foldschack, lyder det således:

- Vi er en privat virksomhed. Vi har ingen pligt til at slå stillinger op, og vi kan ansætte, hvem vi vil.

- Men når det er sagt, er jeg modstander af nepotisme og fortaler for, at man ansætter den bedst kvalificerede, lyder det fra Foldschack.

Han afviser overfor BT at have diskuteret Jens Pedersens ansættelse med den radikale kulturminister.

Oplysningen om den favorable ansættelse kommer dagen efter, at flere medier kunne fortælle, hvordan kulturministeren flere gange har støttet skolen ved at henlægge officielle møder og repræsentation på skolen for i alt 180.000 skattekroner.

Heraf blev de 100.000 kroner brugt, efter at Jens Pedersen blev ansat. AFUK, der står for Akademiet for Utæmmet Kreativitet, er en skole, hvor Uffe Elbæk selv har siddet i bestyrelsen.

Elbæk er tidligere blevet kritiseret, da han sikrede skolen seks millioner kroner i statsstøtte over finansloven.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip