Aviser: Bendtner er en færdig mand

Nicklas Bendtner er i fuld gang med at skylle sit fodboldtalent ud i toilettet og devaluere sin i forvejen skrantende karriere.

Sådan lyder dommen fra flere førende sportsjournalister i Danmark, efter den 25-årige landsholdspiller natten til søndag blev taget af politiet i centrum af København, hvor han kørte mod ensretningen med alkohol i blodet.

Under overskriften "Er du dum eller hva'?" skriver Ekstra Bladet, at den lyskeskadede frontangriber er ved med at smadre fodboldkarrieren med sin moralsk forkastelige teenageopførsel.

- Det helt korte svar er desværre, at Nicklas Bendtner med sit seneste hjernedøde stunt bør være en færdig mand i topfodbold, skriver avisens sportschef.

- Når Nicklas Bendtner endelig bliver udtaget, så er det desværre ikke til et fodboldhold, men til spirituskontrol, lyder dommen fra Ekstra Bladet.

Avisen mener, at det vil klæde Morten Olsen at give Bendtner "en over snuden" - karantæne på landsholdet "bør være en mulighed", lyder det.

Politikens sportsredaktør kalder den nyligt opererede landsholdsspiller for en uopdragen og utilpasset mand på 1. klasse, som trænger til hjælp.

- Han har en rådgiver til at håndtere medier efter dumhederne, men Nicklas Bendtner har langt mere brug for familie og gode venner, der kan hjælpe ham med at forstå, hvordan han skal opføre sig, lyder det.

Hos Jyllands-Posten skriver sportsredaktøren, at han skal helt tilbage til sin folkeskoletid for at finde nogle, der leverer en tilsvarende perlerække af torskedumme foreteelser som Bendtner.

Samtidigt langer han ud efter DBU, fordi organisationen ikke vil mene noget om Bendtners spirituskørsel. Det er "noget af en falliterklæring", mener Jyllands-Posten.

- Man må sige, at Lars Berendt (DBU's kommunikationschef, red.) har ophøjet sin evne til at give arrogante svar på relevante spørgsmål til en kunstart, skriver avisens sportsredaktør.

BT-kommentator Peter Brüchmann retter også skytset mod DBU og kalder boldunionens manglende kommentarer til Bendtners spritkørsel for "pinlig".

- Skulle han have ramt en sagesløs fodgænger, før Morten Olsen havde sat søndagsparabolen på pause og sagt de ord, som han burde have sagt, spørger kommentatoren.

Samtidigt advarer Brüchmann mod, at man lægger den 25-årige skandalespiller fra Juventus "helt i fodboldgraven", som den tidligere sportsredaktør udtrykker det.

- Bendtner har dummet sig i serier gennem hele sin karriere og er alligevel dukket op på især landsholdet og har præsteret på højt niveau som under EM, skriver han.

Nicklas Bendtner har undskyldt sin opførsel på Twitter.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip