Aviser: Stoltenberg har kurs mod nederlag

»Han virkede aggressiv og irriteret,« skriver VG.no, der peger på, at Stoltenberg tabte på den del af debatten, der handlede om sundhedsvæsenet.

Dagbladet.no er lidt mere positiv, men er enig i, at Stoltenberg fejlede i sygehusdebatten.

Ifølge Aftenposten.no var der dødt løb mellem de to statsministerkandidater, Erna Solberg fra Høyre og Jens Stoltenberg.

Avisens politiske redaktør, Harald Staghelle, vurderer dog, at det er et problem for oppositionen, at der ikke er en plan for, hvordan de borgerliges regeringsalternativ skal se ud.

Uenigheden mellem de borgerlige partier fik Jens Stoltenberg til under fredagens debat at udbryde, at han da godt kunne lave en regering alene med Arbeiderpartiet som eneste parti.

»Hvis de ikke kan danne en regering, så er jeg jo her,« sagde Stoltenberg.

Udtalelsen blev efterfølgende betegnet som »arrogant« af flere af statsministerens politiske modstandere.

Politisk redaktør på NRK, Kyrre Nakkim, mener dog ikke, at det var en fortalelse.

»Det er en velgennemtænkt plan. Arbeiderpartiet har hamret på, at der bliver borgerligt kaos. Nu skal Stoltenberg vise, at Arbeiderpartiet er det stabile parti,« siger Nakkim til nrk.no.

Næringsminister Trond Giske kom med en lignende udtalelse torsdag, hvor han på et debatmøde udtalte, at »hvis samarbejdet bryder sammen, er det muligt, at Arbeiderpartiet igen tager ansvar, sådan som vi gjorde det i 1986, 1990 og 2000«.

»Det skal minde vælgerne om, at de må stemme på Arbeiderpartiet, for at partiet skal blive stort for igen at kunne tage regeringsansvaret, hvis de borgerlige mislykkedes. Her så vi Arbeiderpartiets plan B,« siger Kyrre Nakkim til nrk.no.

Flere meningsmålinger peger fortsat på, at Stoltenbergs rødgrønne koalitionsregering står til at tabe valget på mandag, mens Erna Solberg formentlig står til at kunne danne regering med støtte fra et eller flere borgerlige støttepartier.

 

Dagens Gossip