»Babe«-stjerne undgår straf for protest

Skuespilleren blev den 7. februar anholdt, da han sammen med en gruppe aktivister fra People for the Ethical Treatment of Animals afbrød et bestyrelsesmøde på University of Wisconsin for at kræve et stop for universitetets hjerneeksperimenter på katte.

Cromwell medbragte et skilt med grufulde billeder af en kat, der blev halshugget i videnskabens navn, og han skældte højlydt bestyrelsesmedlemmerne ud for at sanktionere unødig lemlæstelse af dyr.

Den 73-årige skuespiller blev lagt i håndjern og måtte sammen med PETAs talsmand Jeremy Beckham tilbringe resten af dagen bag tremmer, hvorefter universitetet bebudede, at episoden ville få konsekvenser. Nu må læreanstalten imidlertid erkende, at grundlaget for at køre de store kanoner i stilling er væk. Cromwell har betalt en bøde på 100 dollars og dermed betragter myndighederne sagen som afsluttet.

»Babe - den kække gris«-stjernen affyrer dog endnu en salve:

»Det er ikke kattenes hoveder, der er noget i vejen med. Universitetets bestyrelsesmedlemmer bør få deres undersøgt, når de tillader den slags vanvittige eksperimenter«, tordner Cromwell og fastslår, at han intet fortryder:

»Vores protest fik millioner af mennesker verden rundt til at bemærke, at katte får boret huller i hovedet, fratages hørelsen og tilsidst halshugges«, siger han og lover, at PETA fortsætter kampen, indtil forsøgene indstilles. Universitetet forsker i døvhed og hævder, at eksperimenterne er nødvendige.

 

Dagens Gossip