Babysimulatorer skal hjælpe unge

Kurserne er for piger, men er i princippet også åbent for drenge. Et par drenge er også involveret i deres egenskab af at være kærester til piger på kurset.

Formålet med kursusforløbene er, at deltagerne får et indtryk af, hvad det kræver at passe et spædbarn, og at de får et kvalificeret og realistisk grundlag for at træffe et valg om at få børn eller ej - nu eller på et senere tidspunkt i deres liv.

Erfaringerne fra pilotkurserne på Meritten og i ungdomsskolen skal danne grundlag for et permanent tilbud om lignende kurser for alle relevante målgrupper i Aabenraa Kommune.

Babysimulatoren er en computerstyret dukke på størrelse med et nyfødt barn. Simulatoren kan programmeres med forskellige døgnrytmer baseret på døgnrytmer fra rigtige babyer.

”Babyen” kræver omsorg døgnet rundt, og via en chip registreres det, om ”babyen” får sit behov opfyldt af den eller de person(er), der via et ID-armbånd er registret som babysimulatorens forældre.

- Jeg troede ikke, det var så svært, men du står ligesom med hele ansvaret, siger Tanja, der er en af deltagerne på det kursus, som produktionsskolen Meritten står for.

Efter at have passet babysimulatoren i en uge er hun og de andre piger på kurset enige om, at det med børn i hvert fald skal vente nogle år endnu. Som en anden af deltagerne, Malene, siger:

- At stå op 1000 gange om natten - det er altså ikke mig!

Kurserne arrangeres af Sundhedsplejen og Familiecentret i samarbejde med produktionsskolen Meritten og Aabenraa Ungdomsskole.

 

Dagens Gossip