Badminton: Danmark er klar til EM-finale

De danske badmintonspillere spillede sig sent lørdag i finalen ved EM for hold.

I belgiske Leuven afgjorde damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen semifinalen mod de regerende mestre fra Tyskland.

Stillingen var 2-2 i kampe, inden Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen med en sejr på 21-15, 21-9 over Carla Nelte og Johanna Goliszewski spillede danskerne i finalen.

- Det er altid dejligt at vinde den afgørende kamp. Vi har før stået i femte kamp, og vi var godt forberedt på, hvad der ventede os, siger Kamilla Rytter Juhl til badminton.dk.

- Når det så er sagt, så er det også et par, vi skal slå. Vi er et niveau over dem, og det er tilfredsstillende at vise det, når der er lidt ekstra pres på.

- Personligt følte jeg mig godt tilpas derinde. Jeg havde en masse energi, jeg skulle have fyret af, siger Kamilla Rytter Juhl.

Med sejren fik Danmark revanche for nederlaget ved EM-finalen for to år siden. Dengang stoppede tyskerne en vild dansk stime af EM-triumfer.

Danmark havde vundet EM ni gange i træk fra 1996 til 2011, inden tyskerne overraskende vandt den seneste finale.

De danske spillere var på sikker finalekurs i lørdagens dyst, da Joachim Fischer/Christinna Pedersen i mixeddouble og herresinglen Viktor Axelsen bragte Danmark foran med 2-0 i kampe uden at tabe et sæt.

Men derefter tabte Anna Thea Madsen i damesingle og siden Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen herredouble. Til gengæld var der ikke nogen tvivl om udfaldet i damedoublen.

I søndagens finale venter England, som tidligere lørdag vandt 3-2 over Rusland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip