Badminton: Vittinghus rammer den kinesiske mur i finale

Det blev som ventet til et dansk nederlag, da herresinglen Hans-Kristian Vittinghus søndag spillede finale ved World Superseries Finals, sæsonafslutningen for de bedste badmintonspillere i verden.

Den 28-årige dansker tabte finalen i Dubai 16-21, 10-21 til verdensmesteren, Chen Long, fra Kina.

I andet sæt førte danskeren 10-9, inden en bunke fejl betød, at Chen Long vandt 12 dueller på stribe.

Dermed fik Hans-Kristian Vittinghus ikke ydet lige så meget modstand, som da han i gruppespillet tvang VM-guldvinderen ud i tre sæt.

Danskeren kom foran 7-6 i første sæt og spillede godt, men herefter trak Chen Long fra og vandt sættet på sin tredje sætbold.

Andet sæt blev tæt på en kopi af det første, i hvert fald i begyndelsen. Vittinghus kom foran 8-6, men føringen holdt ikke længe.

Chen Long lod ikke til at spille sig helt ud og lukrerede på de mange fejl, og det var rigeligt til at sikre ham sejrstrofæet og en præmiecheck på 80.000 dollar, cirka 484.000 kroner.

Hans-Kristian Vittinghus, der begik mange fejl mod slutningen af kampen, får 40.000 dollar, cirka 242.000 kroner for finalepladsen.

Danskeren, der ligger nummer 11 på verdensranglisten, kan uanset hvad se tilbage på en meget tilfredsstillende indsats ved sæsonafslutningen i Dubai.

I gruppespillet besejrede han verdensranglistens nummer fire, Son Wan Ho, fra Sydkorea, og i semifinalen blev det til sejr over landsmanden Jan Ø. Jørgensen, der er nummer tre i verden.

Med sejren øgede Chen Long sin føring til 9-1 i indbyrdes opgør mod Hans-Kristian Vittinghus.

Danskeren sejrede i deres første møde i august 2009, men siden har den i dag 25-årige Chen Long udviklet sig til at være en af verdens allerbedste herresingler.

Den foreløbige kulmination kom i august i år, da Chen Long besejrede malaysieren Lee Chong Wei i VM-finalen i Ballerup Super Arena.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip