Bæredygtig bådudlejning åbner i hjertet af København

Det er i trit med Københavns Kommunes visionsplan ”En havn af muligheder”, når Goboat åbner op for udlejning af bæredygtige picnicbåde i Københavns havn og byder alle velkommen til at opleve den smukke hovedstad til søs.

Bag projektet står arkitekt og designer Carl Kai Rand og iværksætter Kasper Højer Romme, der begge nærer stor beundring for den ånd, der præger det maritime univers, og ikke mindst den unikke form for kvalitetstid, oplevelser på vandet giver:

- Vi har begge savnet et fristed i København à denne type oplevelser. Derfor vil vi med Goboat skabe en platform, der bringer livskvalitet, kulturelle og bæredygtige oplevelser til københavnerne, turister og alle andre, der skulle have lyst til at hoppe med ombord. Det skønne ved vandet er, at her hilser alle på hinanden. Her hersker ingen fordomme, men blot gensidig respekt og ro, fortæller de to iværksættere om projektet og dets vision.

Bæredygtigt dansk design

Med netop indgangsvinklen til respekt har det været vigtigt for de to iværksættere, at alle elementer er tænkt med respekt for naturen og bæredygtighed som kerne.

Bådene og konceptet er derfor bygget op om bæredygtighed, og der er blandt andet indgået et samarbejde med det norske træfirma Kebony, der leverer smukt, bæredygtigt træ til både terminalen, flydebroen og bådene.

De miljøvenlige dansk designede både har plads til op til otte personer og er byggede af blandt andet genbrugsplast, mens de drives af solenergi fra udlejningsterminals integrerede solcelletag. Bådene har en maksfart på 6 knob. og kræver ikke noget speedbådskørekort at sejle.

Goboats udlejningsterminal er beliggende på Islands Brygge ved Københavns Havnebad.

Terminalens design er tænkt i tæt arkitektonisk slægtskab med livet i havnen og ikke mindst med stærke referencer til maritime konstruktioner og nutidens udvikling i nærmiljøet, der huser nogle af Danmarks største arkitektoniske værker som Skuespillerhuset og Operaen.

Fra udlejningsterminalen vil der være mulighed for køb af lækre picnickurve og drikkevarer, så frokosten og middagsmaden kan nydes til havs i godt selskab på en dejlig sommerdag.

 

Dagens Gossip