Bagdel ved akutjob - de bedste bag i køen

Selvom der sagtens kan være langt mere kvalificerede kandidater i ansøgningsbunken til et job i det offentlige, så kan kommunale ledere blive tvunget til at ansætte en langtidsledig, der er på nippet til at ryge ud af dagpengesystemet.

Det fastslår Beskæftigelsesministeriet i et brev til Københavns Kommune, skriver Berlingske.

Brevet, som avisen har fået aktindsigt i, gør det dog klart, at den langtidsledige skal være kvalificeret til stillingen.

Normalt har det offentlige altid pligt til at hyre den bedst kvalificerede til en stilling, men det krav bliver tilsidesat i akutjobordningen, siger Henning Jørgensen, forsker i arbejdsmarked og offentlig forvaltning ved Aalborg Universitet, til Berlingske:

- Vi skal tilbage til 1980'erne for at finde en lignende politisk udmelding om, at man må fravige kravet om, at det er den bedst kvalificerede, der skal have en stilling i den offentlige sektor.

Det var Københavns Kommune, der i første omgang skrev til Beskæftigelsesministeriet for at finde ud af, om det ville være i orden at se igennem fingre med kvalifikationskravet - hvis altså den langtidsledige også er kvalificeret til stillingen.

Kommunen har indtil videre ikke pålagt de offentlige ledere at ansætte langtidsledige i akutjob. Men det kan kommunen - såvel som andre kommuner - nu vælge at gøre.

Formanden for Københavns Skolelederforening, Jeanne Jacobsen, er betænkelig ved, at skolerne på denne måde ikke nødvendigvis får fat i de bedst egnede.

- Man vil selvfølgelig helst ansætte den, der er bedst kvalificeret. Omvendt står vi i en meget slem situation, hvor vi alle sammen må tage ansvar, siger hun til Berlingske.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip