Bagermestre: Så er det slut med sukat

Mange har gennem tiden nærmest frygtet kager med sukat, men til dem er der nu en god nyhed.

For første jul nogensinde melder bagerne nu, at det er slut med sukat.

- De seneste år har efterspørgslen efter kager med sukat været pænt faldende, men nu er det altså helt slut. For første gang har vi her i bageriet i julemåneden ikke bagt en eneste kage med sukat, og det samme gælder kollegerne landet over, siger bagermester Hardy Christensen fra Nørre Nebel, der også er formand for Bager- og Konditormestre i Danmark, til dagens.dk.

Han fortæller, at han i år ikke har købt et eneste gram sukat hjem, og det er han altså ikke alene om.

- Jeg vurderer det gælder hele landet, bortset måske fra et par enkelte bagerier i Sønderjylland. Men ellers må vi sige, at sukat ikke længere er moderne, siger Hardy Christensen.

Men selvom den ofte meget forhadte sukat, der er tørret og kandiseret skal fra citrusfrugter, nu er dømt ude, så afviser bagermestrene ikke at den kan komme retur om nogle år.

- Vi ved jo at trenden skifter, så det kan da sagtens være det bliver moderne igen at spise sukat. Der skal jo ikke mere til end, at en kendt kok på TV bruger det i en kage. Men lige nu er bageriet altså sukat-frit område, siger formanden for landets bager- og konditormestre til dagens.dk.

Hvordan har du det selv med sukat?

- Hvis jeg skal være ærlig, så er det altså heller ikke min favorit. Så jeg begræder ikke udviklingen, siger Hardy Christensen.

Af andre trends fra bagerforretningerne i år var, at salget af honningkager steg ganske pænt, mens omsætningen af marcipangrise til mandelgaver var skuffende.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip