Bagland jubler over Özlem Cekics comeback

Den degraderede SF-politiker Özlem Cekic står til et comeback på centrale ordførerposter. Socialområdet og psykiatrien er nogle af de områder, der er i spil.

Det vækker glæde i den kreds, hvor hun er valgt, og som gennem hele forløbet har bakket op om den kontroversielle politiker.

- Hun har et dybtfølt engagement for de svageste. Hendes engagement er dødægte, også selvom det koster hende noget at forfægte det, siger Hans Daugaard, formand for SF-Bispebjerg.

- Özlem er ikke altid lige taktisk, men hun er i hvert fald en ærlig politiker, tilføjer han.

Cekic lagde sig ud med topledelsen i SF, da hun tidligere på året stemte imod store dele af den skattereform, som regeringen ellers var blevet enig med Venstre og Konservative om.

Som straf blev hun frataget alle sine ordførerskaber og måtte ikke længere udtale sig på partiets vegne.

Men nu er partiledelsen tilsyneladende klar til at tage Cekic til nåde. Ifølge Ritzaus oplysninger vil hun på tirsdagens gruppemøde få tildelt ansvaret for betydelige ordførerområder.

Det sker efter, at Annette Vilhelmsen er blevet formand for SF og derefter har indtaget posten som erhvervs- og vækstminister, mens Pernille Vigsø Bagge har forladt posten som gruppeformand.

Det baner vejen for en større rokade i SF's 16 personer store folketingsgruppe, hvor der altså også bliver brug for Cekic' arbejdskraft.

Annette Vilhelmsens indtog i ministerkontoret betyder nemlig, at folketingsgruppen får en person mindre at fordele arbejdet på, da tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen, som er røget ud af regeringen, ikke er valgt til folketinget.

Kredsformand Hans Daugaard kalder det en klog beslutning at lukke Cekic ind i varmen igen.

- Jeg tror det er fordi, Annette Vilhelmsen og den nye ledelse virkelig er indstillet på at få samlet partiet, siger han.

- Jeg ved, at Özlem vil gøre meget for at bakke op om den ledelse, der er i partiet, siger Hans Daugaard.

Özlem Cekic ønsker ikke selv at kommentere sagen før tirsdagens gruppemøde i SF.

 

Dagens Gossip