Bakken slår porten op med traditionsrigt motorcykeloptog

Bakkens åbning er en fast forårsbebuder, og i dag slår den gamle forlystelsespark dørene op til sin 431. sæson.

Traditionen tro samles tusindvis af motorcykler på Nørrebro i København for at deltage i aftenens optog til Bakken ved Klampenborg.

Når fuglene begynder at pippe over Bakken, betyder det også, at motorcyklerne for alvor kommer ud på vejene efter at have stået i garagen i mange måneder.

Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik både bilister og motorcyklister til at være ekstra opmærksomme, så ulykker kan undgås.

»Vi ved, at en del af de voldsomme ulykker sker, fordi bilister og motorcyklister ikke ser hinanden. Så begge parter skal være ekstra opmærksomme. Desuden er det vigtigt, at motorcyklisterne overholder hastighedsgrænsen, da for høj hastighed er en af forklaringerne på mange af ulykkerne,« udtaler Søren Troels Berg, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik, i en skriftlig meddelelse.

Det er et gennemgående træk ved ulykkerne, at motorcyklisterne bliver overset. I to tredjedele af ulykkerne, hvor der er en modpart, orienterer bilisten sig ikke tilstrækkeligt og overser motorcyklisten - typisk ved venstresving. Men i halvdelen af disse ulykker kører motorcyklisten for stærkt, hvilket gør det svært for bilisten at opdage motorcyklisten i tide.

Motorcykelsæsonen startede officielt 1. marts og slutter 30. november.

 

Dagens Gossip