Ballerup Kommune imødegår fremtidens ekstreme regnvejr

Vandrensespecialisten Watercare er kendt for sine lameludskillere, der effektivt renser overfladevand fra vejarealer, P-anlæg, havneanlæg og lufthavne, når ekstreme regnvejrs-situationer opstår.

Ballerup Kommune har netop fået leveret to lameludskillere, der i størrelse og kapacitet overgår alt andet inden for dette marked.

Til gengæld vejer de langt mindre end traditionelle lameludskillere - og selve rensningen er signifikant mere effektiv end By-pass udskillere, der ellers tit tilbydes til denne slags opgaver.

At opgaven gik til Watercare skyldes ikke mindst det faktum, at dette firma kunne levere en løsning med blot to lameludskillere i modsætning til en anden udbyder, der tilbød tre af sine største lameludskillere for at løse opgaven.

Anders Brændgaard fra Entreprenørfirmaet Hans Frisesdahl udtaler, at det ville have været yderst vanskeligt, og meget dyrere, at installere lameludskillere fremstillet i beton, da disse vejer cirka 25 tons mere, per styk, end en udskiller fremstillet i PE-materialer.

Et dobbeltvægget PE-rør har erstattet det traditionelle betonrør, hvilket gør transport og installering markant billigere.

Kapaciteten på den store lameludskiller er ikke mindre end 1800 liter per sekund. Da tanken ikke har samlinger under vand, er den 100 procent tæt. Og da den er fremstillet af PE-rør, bliver der ingen problemer med korrosion.

- Vi tror på, at vi har udviklet fremtidens lameludskiller. For i kapacitet, fleksibilitet og besparelser vil den være et effektivt værktøj til alle dem, der skal opfylde Vandramme-direktivet fra EU, siger Henrik Rønnest, der er administrerende direktør hos Watercare.

 

Dagens Gossip