Bambi på landingsbanen

Lige som på det store militære øvelsesterræn ved Oksbøl har dyrelivet gode kår på den nedlagte Flyvestation Værløse. Mange har ivret for at få offentlig adgang til området, og i dag bliver det muligt.

- Man kan glæde sig til at komme ud og se det unikke flade landskab med et rigt dyreliv. Der er alt fra de store rådyr til ræve, harer, rovfugle og masser andre fugle herude, siger afdelingsleder Ole Frandsen fra Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste.

På åbningsdagen vil være gratis pølser til publikum samt drageværksted og hyrdehundeshow. Arrangementet foregår fra klokken 10.00 til 13.00. Det er en gruppe borgere i ”åbningsgruppen”, der har presset på for at få arealer på Flyvestation Værløse gjort tilgængelige for offentligheden.

Området er domineret af den store landingsbane. Det har været anvendt af forsvaret siden 1910, og i årene 1934-2004 var det en flyvestation. Naturstyrelsen, Tips- og Lottomidlerne, Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, Boligejendom Aps Koncernen samt Ballerup og Furesø kommuner har finansieret åbningen.

 

Dagens Gossip