Bandidos-rockere er ansvarlige for pistoler

Én af de seks har ellers i retten slået fast, at våbnene var hans, og at de andre ikke vidste noget om dem. Men det har domsmandsretten ikke taget for gode varer, og derfor er de alle blevet dømt.

Ifølge forsvarer Henrik Stagetorn er det en skærpelse af det kollektive ansvar.

»Retten siger jo, at fordi man er til stede og har tilknytning til huset, så er man ansvarlig og accepterer, at der er våben«, siger han til TV 2 News.

Tre andre unge Bandidos-støtter, som også var tiltalt, endte dog uden fængsel for pistolansvaret, fordi domsmandsretten ikke mente, at der var bevis for, at de havde kendskab til pistolerne.

»Vi mente, at alle ni var sammen om at holde vagt, og at alle rådede over klubhusets våben til brug for den igangværende konflikt, Bandidos var part i,« siger anklager Rasmus von Stamm Jonasson.

Alligevel er dommen tilfredsstillende, siger han til TV 2 News:

»Jeg er meget godt tilfreds med resultatet.«

Dommen er den fjerde inden for de seneste tre uger, hvor personer med tilknytning til bandemiljøet bliver dømt for at holde vagt og besidde våben i forening.

»Det er et tegn på, at vi ikke vil have, at man involverer sig i de her konflikter længere. Hvis man holder vagt i forening flere samlet, er det alle, der er ansvarlige,« siger Rasmus von Stamm Jonasson til TV 2 News.

»Det er mit håb, at det lægger en dæmper på det og mindsker lysten til at deltage i væbnet konflikt,« siger han.

Mens prøvemedlemmet, som tilstod at eje våbnene, modtog sin dom, ankede de andre fem.

 

Dagens Gossip