Bane-VM er forberedelse til OL i Rio

Skrevet af admin

17/02/2015

Mest læste i dag

I banecykling er olympiske medaljer det ypperste, så selvom et verdensmesterskab er på spil, så understreger sportschef i Danmarks Cykle Union, Lars Bonde, at VM i denne uge i Frankrig betragtes som et skridt på vejen mod OL i 2016.

- Vi vil selvfølgelig gerne lave et topresultat, men det her er et olympisk baneprojekt, så VM er for os et forberedelsesløb til OL. Det er vores prioritering, og det har det hele tiden været, siger han.

Af samme grund har man også kun valgt at satse på de olympiske discipliner 4000-meter-holdforfølgelse og omnium.

- Vi skal bruge VM til at se, hvor vi står, og det er det vigtigste, så kommer vi hjem uden medaljer, så kan det godt have været et godt VM for os alligevel, siger Lars Bonde.

Landsholdet stiller ikke i stærkeste opstilling, da flere baneryttere for tiden har fokus på landevejen, men den olympiske mester i omnium Lasse Norman Hansen ventes tilbage på holdet til OL i Rio.

Hvor det i omnium bliver svært at få medaljer, kan 4000-meter-holdet godt gå hen og lege med om podiepladserne.

- Hvis alt går op i en højere enhed, og det måske ikke lige klapper for de andre hold, så har vi en chance for medaljer i holdkørsel, siger Lars Bonde.

Seks ryttere er med til VM. Amalie Dideriksen kører omnium for kvinder, Casper Pedersen kører omnium for herrer, og Danmark deltager i holdforfølgelse med fire af følgende fem ryttere: Rasmus Quaade, Casper Folsach, Anders Holm, Daniel Hartvig og Casper Pedersen.

VM afholdes fra onsdag til søndag i Saint-Quentin-En-Yvelines. Danmark skal første gang i aktion onsdag aften, når 4000-meter-holdet skal forsøge at kvalificere sig til torsdagens finale.

/ritzau/