Banebrydende forskning: Baby kureret for hiv

Amerikanske forskere har muligvis taget et afgørende skridt i arbejdet for at finde en kur mod hiv-virus, der kan lede til den farlige sygdom aids.

Et spædbarn fra Mississippi, som blev født med virussen i kroppen, er tilsyneladende blevet kureret efter at have modtaget en meget tidlig behandling, lyder det fra forskerne i USA.

Pigen, der nu er to og et halvt år gammel, har ikke fået medicin mod virussen i omkring et år, og hun viser ingen tegn på sygdommen.

Forskerne er nødt til at lave flere undersøgelser for at kunne fastslå, om behandlingen kan have samme effekt på andre børn. Men de foreløbige resultater kan potentielt lede til en kur for børn, der kæmper med hiv-virus.

- Det er et bevis på, at børn muligvis kan blive kureret mod hiv, siger lægen Deborah Persaud fra Johns Hopkins University i Baltimore, der søndag præsenterede Hiv-opdagelserne på en konference i Atlanta.

Hvis pigen fra Mississippi forbliver rask, er det blot anden gang i historien, at et menneske er blevet kureret for hiv, skriver BBC.

Timothy Ray Brown blev i 2007 den første person, der bekæmpede den farlige virus.

Hans hiv-infektion blev tilintetgjort via en kompliceret behandling af leukæmi. Her blev hans immunsystem nedbrudt, og han fik en stamcelletransplantation fra en donor med en sjælden genetisk mutation, der kunne modstå en hiv-infektion.

Spædbarnet fra Mississippi blev derimod behandlet med en cocktail af medicinprodukter, som allerede bliver benyttet til at behandle børn, der er smittet med hiv.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip