Banedanmark før stormen: Risiko for togkaos

Banedanmark er i højeste beredskab forud for den kolde storm, der blæser ind over Danmark torsdag og forventes at vare i op til et døgn.

»Vi har vores stormberedskab klar over hele landet, så vi kan komme ud og fjerne væltede træer og andet fra skinnerne samt genetablere kørestrømmen, hvis ledningerne bliver revet ned. I tilfælde af omfattende stormskader går vi ind og prioriterer arbejdet, så generne minimeres mest muligt for flest mulige passagerer,« fortæller Søren Boysen, direktør i Teknisk Drift hos Banedanmark.

Danmarks Meterologiske Institut, DMI, melder om vindstød op til orkanstyrke, men ifølge trafikdirektør Peter Svendsen er vinden ikke det største problem for togtrafikken. Det er netop de træer og tage fra bygninger, der - ligesom under stormen i oktober - risikerer at vælte ned over skinnerne.

»Vi kan derfor komme i en situation, hvor vi enten må køre med mindre trafik eller i yderste tilfælde lukke for togtrafikken lokalt eller i større områder af hensyn til alles sikkerhed,« siger Peter Svendsen, der understreger, at Banedanmark følger udviklingen tæt.

Onsdag vil selskabet melde sine forventninger ud til togtrafikken på stormdagen, torsdag.

»I takt med vejrmeldingerne kommer vi til at melde ud om vores forventninger til trafikafviklingen på torsdag, og første gang onsdag inden frokost for på den måde at give passagererne mulighed for at kunne tilpasse deres rejseplaner,« siger trafikdirektøren.

 

Dagens Gossip