Banedanmark vil bygge nyt kontrolcenter i Fredericia

Skrevet af Elo Christoffersen

17/04/2013
Banedanmark vil bygge et nyt kontrolcenter i Fredericia. Det skyldes, at Banedanmark har behov for to nye kontroltårne i Danmark, for at kunne styre togtrafikken mere sikkert og effektivt. Det ene center placeres i København, og det andet har de ønsket at placere i Fredericia. Teknisk Udvalg i Fredericia har netop indstillet til byrådet, at en ny lokalplan godkendes, så Banedanmark kan gå videre med planerne i Fredericia. - Vi har fået oplyst fra Banedanmark, at opførelsen af kontrolcentret medfører en flytning af 68 arbejdspladser til Fredericia. Det er rigtig gode nyheder, for vi taler om permanente arbejdspladser i byen, siger formand for Teknisk Udvalg, Mads Lund. Bygningen placeres ved Chr. Winthers Vej og bliver 26 meter højt. Udover de nye arbejdspladser fører det nye kontrolcenter også viden til byen. - Banedanmark vil samle al den ekspertise, der i dag findes til styring og overvågning af togdriften, i det nye center. Placeringen af centret i Fredericia er derfor med til at styrke byens rolle som et trafikknudepunkt i landet, slutter Mads Lund.

Mest læste i dag

Banedanmark vil bygge et nyt kontrolcenter i Fredericia.

Det skyldes, at Banedanmark har behov for to nye kontroltårne i Danmark, for at kunne styre togtrafikken mere sikkert og effektivt. Det ene center placeres i København, og det andet har de ønsket at placere i Fredericia.

Teknisk Udvalg i Fredericia har netop indstillet til byrådet, at en ny lokalplan godkendes, så Banedanmark kan gå videre med planerne i Fredericia.

- Vi har fået oplyst fra Banedanmark, at opførelsen af kontrolcentret medfører en flytning af 68 arbejdspladser til Fredericia. Det er rigtig gode nyheder, for vi taler om permanente arbejdspladser i byen, siger formand for Teknisk Udvalg, Mads Lund.

Bygningen placeres ved Chr. Winthers Vej og bliver 26 meter højt.

Udover de nye arbejdspladser fører det nye kontrolcenter også viden til byen.

- Banedanmark vil samle al den ekspertise, der i dag findes til styring og overvågning af togdriften, i det nye center. Placeringen af centret i Fredericia er derfor med til at styrke byens rolle som et trafikknudepunkt i landet, slutter Mads Lund.