Barcelona-stjerne tilbød sin lever til kræftsyg holdkammerat

Éric Abidal fik i foråret 2011 konstateret en svulst i leveren. Sygdommen ramte ham så hårdt, at han var afhængig af, at en donor ville tilbyde ham noget af sin lever. Abidal fortæller nu, at Dani Alves stod klar til at hjælpe ham i den svære situation:

- Han (Alves, red.) ville give mig sin lever, men det kunne jeg ikke tage imod, fortalte den tidligere Barcelona-spiller til Catalunya Radio.

Han forklarede, at transplantationen ville have påvirket den brasilianske højre backs evne til at spille fodbold på højeste niveau.

Abidal uddyber, hvordan forholdet mellem de to spillere rækker langt ud over holdånden. Også privat er de meget tætte:

- Mit forhold til Dani rækker ud over trøjen. Det ved både han og jeg. Vi er venner, og vi snakker om alting. Han ville støtte mig. Og han er en meget god person. Han var min nabo, og hans ekskone og min kone er også venner.

Den tidligere Barcelona-back er nu skiftet til Monaco, hvor han har trukket anførerbindet omkring armen. I forbindelse med skiftet har han været ude med kritik af sin tidligere klub for ikke at betale ham løn under sygdomsforløbet i forlængelse af levertransplantationen.

Men nu kalder franskmanden den diskussion for misforstået. Han forklarer, at han ikke har noget problem med klubben, og at han stadig glæder sig til at vende tilbage til Barcelona, når hans aktive spillerkarriere er forbi.

- Jeg har ikke noget problem med Barcelona. Vi var enige om alting. Dét, Barcelona sagde, var sandt, og dét, jeg sagde, var sandt. Der er ikke noget problem. Alting er fint. Jeg vil vende tilbage til Barcelona med den samme glæde, som jeg altid har haft.

Barcelona har tilbudt Abidal at blive direktør for klubbens fodboldskole, når hans aktive spillerkarriere er forbi.

 

 

 

 

Dagens Gossip