Barfoed: Slut med udlændingestramninger

Genvinder den blå blok til magten, vil befolkningen ikke opleve konservativ opbakning til yderligere stramninger af udlændingepolitikken.

Det slår den konservative leder, Lars Barfoed, onsdag fast over for Berlingske.

- Vi mener, der er behov for at styrke integrationspolitikken i stedet, så vi eksempelvis får en skærpet indsats over for unge indvandrerlømler, der allerede er i landet, siger Barfoed til Berlingske.

- Så hvis Dansk Folkeparti og Venstre vil fortsætte med stramninger efter næste valg, så må de søge flertal et andet sted.

Lars Barfoed afviser, at området skulle være til forhandling, selv hvis de Konservative en dag står og mangler Dansk Folkepartis støtte i en sag. Den æra er forbi, lyder det.

- Jeg afviser ikke samarbejde, men det bliver ikke med den præmis, at vi nu skal stramme udlændingepolitikken, for det er vi ikke med på.

- Om DF og Venstre kan finde flertal for det uden om Det Konservative Folkeparti, ved jeg ikke, men det er ikke noget, vi medvirker til, fastslår han.

Den kontante konservative udmelding skaber forundring hos flere af de andre partier i den blå blok.

Eksempelvis mener Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, at Barfoed dermed genoptager sin tidligere flirt med Det Radikale Venstre.

- Det er søreme godt, det her kommer frem, siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

- Hvis vælgerne vil stramme udlændingepolitikken, så skal de altså ikke stemme på de Konservative, og det tror jeg vil komme som en overraskelse for mange vælgere. Også dem, som stemmer på de Konservative.

Også Venstres næstformand, Kristian Jensen, og Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, erklærer sig "lodret uenige" med Lars Barfoed.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip