Barfoed: Thorning skal gå hårdt til Johanne om patentdomstolen

Sådan lyder formaningen fra de Konservatives leder, Lars Barfoed (K), efter statsministeren blandt andet har beskyldt Dansk Folkeparti og Kristian Thulesen Dahl (DF) for krejlermentalitet i spørgsmålet om domstolen.

»Det er fuldt fortjent, at hun går hårdt til Dansk Folkeparti, for de blokerer for patentdomstolen, men hun burde gå lige så hårdt til Enhedslisten, for de er lige gode om det,« siger Lars Barfoed.

»Enhedslisten og Dansk Folkeparti er to alen af et stykke i den her sag. De blokerer for danske arbejdspladser ved at blokere for patentdomstolen, og det er rigtig ærgerlig. Det er underligt, at statsministeren kun ser til den ene side, når hun burde se mod dem begge,« siger han.

Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen (V), har opfordret Thorning til at indkalde ja-partierne samt Dansk Folkeparti til brede drøftelser for på den måde at finde vejen mod en dansk tilslutning. Men ifølge de Konservatives leder er der ikke så meget at forhandle om.

»Vi synes altid, det er godt med brede forhandlinger, men vi synes ikke, der er så meget at forhandle om. For enten er man for patentdomstolen, eller også er man ikke,« siger han.

Der er brug for et flertal på fem sjettedele blandt partierne i Folketinget, hvis Danmark skal tilslutte sig domstolen.

Dansk Folkeparti har erklæret sig parat til at forhandle om spørgsmålet, hvis regeringen kan sikre partiet mere indflydelse på andre EU-områder som for eksempel tilslutning til en europæisk bankunion.

Thorning sagde i sin åbningstale i Folketinget tirsdag, at danskerne skal tage stilling til spørgsmålet ved en folkeafstemning næste år, hvis ikke det lykkes at finde flertallet forinden.

 

Dagens Gossip