Barnebrud frygter henrettelse for at dræbe den mand, hun blev tvunget til at gifte sig med

21-årige Razieh Ebrahimi sidder på dødsgangen i Iran.

Som 14- årig blev hun tvunget til at gifte sig, og allerede året efter blev mor som 15-årig.

Men som 17-årig havde Ebrahimi fået nok af sin ægtemand, så en nat skød hun, imens han sov.

Nu sidder den 21-årige og venter på, at hun skal henrettes. Det skriver The Guardian.

Læs også: Nybagt far dræbt af skud, da han kom hjem med sit barn

Men international lovgivning forbyder henrettelse af unge, der har begået forbrydelser som mindreårige, og derfor skrider menneskeretsorganisationer nu ind i sagen.

De beder Iran om at udsætte henrettelsen og eventuelt give Ebrahimi en ny retssag, lyder det ifølge det iranske nyhedsbureau Mehr.

"Jeg blev gift med vores nabos søn, da jeg var bare 14 år gammel. Min far insisterede jeg skulle gifte mig med ham, fordi han var uddannet og arbejdede som lærer. Jeg var 15, da jeg fødte mit barn," havde Ebrahimi ifølge Mehr fortalt embedsmændende, der førte sagen.

Læs også: Dødsdømt i USA vil have filmet sin henrettelse

"Jeg vidste ikke, hvem jeg er, eller hvad er livet handler om," sagde hun kort efter at blive arresteret. "Min mand har mishandlet mig. Han brugte enhver undskyldning for at fornærme mig eller at angribe mig fysisk."

Ebrahimi har tilstået at have dræbt sin mand med hans pistol, før hun begravede ham i haven. Ebrahimi fortalte politiet, at hendes mand var forsvundet, men hendes far fandt liget og overleverede hende til politiet.

Selvom Ebrahimi har er blevet dømt til døden af dommere, så har ofrets familie mulighed for at benåde hende indtil allersidste øjeblik, men dette har de indtil videre afvist. Ifølge iransk lov ofrets familie har et sidste ord, når det kommer til dødsstraf.

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

Menneskeretsorganisationen Human Rights Watch opfordrer det iranske retsvæsen, som er uafhængig af den iranske regering, til at omstøde sin afgørelse.

- Hver gang en iransk dommer udsteder en dødsdom for et barn ligesom Ebrahimi, bør han huske, at han åbenlyst overtræder sit juridiske ansvar for at administrere retfærdighed rimeligt og retfærdigt, siger Joe Stork fra Human Rights Watch.

 

Dagens Gossip