Basketball: MVP er klar til LeBron James i NBA-finalen

Natten til torsdag dansk tid vandt Golden State Warriors over Houston Rockets i semifinalen i NBA. Det var holdets fjerde sejr af fem mulige i bedst af syv-serien, og dermed er Golden State Warriors klar til finalen.

Holdet bookede billetten til finalen med en sejr på 104-90, nok en gang ført an af Stephen Curry, der leverede 26 point.

I finalen venter Cleveland Cavaliers, som besejrede Atlanta Hawks med 4-0 i kampe i den anden semifinale, og optakten til finaleserien vil uden tvivl have fokus på to personer.

Årets MVP (Most Valuable Player) i ligaen, Stephen Curry, mod stjernen over dem alle, LeBron James - den lille troldmand mod det atletiske monster.

Curry er med sine 191 centimeter og 86 kilo en lille mand efter NBA-standarder, men han er en enestående tre-point-skytte.

I denne sæson slog han NBA-rekorden for flest tre-point-scoringer i den regulære sæson, da han sænkede hele 286 af slagsen. Det var 14 flere end den hidtidige rekord - som han også selv var indehaver af.

Over for ham står ligaens største stjerne, LeBron James, sammen med Cleveland Cavaliers, der efter en svingende sæson i grundspillet har fundet storformen frem i slutspillet - senest bevist med 4-0-sejren over ellers suveræne Atlanta Hawks.

Golden State Warriors har ikke været i NBA-finalen i 40 år, mens Cleveland Cavaliers senest nåede den afgørende finaleserie siden 2007.

Som det bedste af de to hold i grundspillet har Golden State hjemmebane i en eventuel syvende og afgørende kamp. Første kamp spilles den 4. juni.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip