Bayern i undertal får uafgjort mod Shakhtar

17/02/2015

Hverken Shakhtar Donetsk eller Bayern München kom på måltavlen, da de to klubber tirsdag aften mødtes i Ukraine i 1/8-finalen i Champions League.

I den ekstremt taktisk prægede kamp uden de store målchancer måtte favoritterne fra Tyskland i kampens sidste 25 minutter spille 10 mod 11.

Bayerns spanske midtbanespiller Xabi Alonso fik i det 65. minut sit andet gule kort i kampen og dermed rødt.

Pep Guardiola handlede straks på Bayerns bænk. Træneren hev angriberen Thomas Müller ud og erstattede ham med forsvarsspilleren Holger Badstuber. Nu skulle 0-0 forsvares hjem.

Netop Müller havde ellers nogle af gæsternes bedste chancer, men den tyske angriber var slet ikke skarp nok foran målet.

Det, som kampen manglede i målchancer, havde den i intensitet spillerne imellem. I hele opgøret var der små infights mellem spillerne, og dommeren uddelte også en pæn sjat gule kort på grund af det.

Hjemmeholdets brasilianske angriber Luiz Adriano, der med sine ni mål i gruppespillet, er topscorer i turneringen, viste ikke sin målfarlighed mod Bayern. Og Shakhtar udnyttede slet ikke, at de var en mand i overtal i slutfasen.

Helt som ventet var det Bayern-spillerne, som havde bolden mest, mens Shakhtar satsede på at fange tyskerne med en effektiv kontra, men heller ikke ukrainernes taktik fremkaldte mange chancer.

På grund af konflikten mellem Ukraine og Rusland blev kampen spillet i Lviv over 1000 kilometer fra Shakhtars normale hjemmebane i Donetsk.

Returkampen i München spilles 11. marts.