Bayern tyske mestre på rekordtid

Bayern München har været fuldstændigt suveræne i Bundesligaen i denne sæson, hvor de nu har vundet 24 ud af 27 kampe og blot tabt en enkelt. På første spilledag tog de førstepladsen med en sejr på 3-0 over Greuther Fürth, og siden har de ikke set sig tilbage. Med 20 point ned til BvB Dortmund på andenpladsen inden dagens kamp, kunne Bayern sikre sig mesterskabet med en sejr.

- Jeg er utroligt glad. Det er fantastisk, meget bevægende. Efter 23 år som træner er jeg endnu engang blevet mester. Jeg er især glad på mine spilleres vegne. De har høstet, hvad de har kæmpet for hele sæsonen, sagde Bayerntræner, Jupp Heynckes til Bild efter kampen.

Brændt straffe

Allerede efter ti minutter var Bayern tæt på, da Xherdan Shaqiri sendte et skud på stolpen, og en endnu større chance fik Bayern efter 25 minutter, hvor Thomas Müller blev væltet omkuld i feltet. Dommer Florian Meyer pegede på pletten, og så kunne David Alaba sende mesterskabet til Bayern. Østrigeren kunne dog ikke stå for presset, og sendte bolden forbi mål via stolpen.

Forløsningen for Bayern kom efter pausen, hvor Bastian Schweinsteiger bragte udeholdet foran med en lækker scoring med hælen på et indlæg fra Philip Lahm.

Mulighed for The Treble

Bayern trak sig efter målet en anelse tilbage på banen og overlod spillet mere til Frankfurt, der i et par tilfælde var tæt på en udligning.

Bayern holdt dog stand, og så gjorde det ingen forskel at et reservespækket Dortmund-hold også vandt med 3-2 hjemme over bundholdet Augsburg, da Bayern med seks runder igen og et forspring på 20 point ikke kan hentes.

Dermed har Bayern sikret sig sæsonens første titel. De er stadig med i den tyske pokalturnering og Champions League, og Jupp Heynckes har dermed muligheden for at sikre The Treble, inden han overlader roret til Pep Guardiola.

- Vi ville vinde, vi ville sikre mesterskabet, og vi lykkedes med det. Nu skal vi videre i Champions League på onsdag i Torino. Vi er ikke ved vejs ende endnu, sagde Philipp Lahm.

 

Dagens Gossip