BBC: Miliband trækker sig efter valgnederlag

Ed Miliband vil træde tilbage som leder af det britiske Labour-parti efter nederlaget ved torsdagens parlamentsvalg.

Det erfarer BBC via to højtstående kilder i partiet, som har oplyst til tv-stationen, at Miliband fredag formiddag er ved at forberede en meddelelse om, at han går af.

Ifølge tv-stationen ventes Miliband at meddele sin beslutning fredag omkring klokken 13 dansk tid.

Det er imidlertid uklart, om han forlader posten som partileder inden for den nærmeste fremtid, eller om han bliver siddende frem til Labours landsmøde i efteråret.

Milibands kontor siger til BBC, at meldingerne om partilederens afgang er "spekulation".

Omkring klokken 10.30 dansk tid ankom han til Labours hovedkvarter, hvor han blev mødt af klapsalver, skriver The Guardian.

Avisens udsendte medarbejder meddeler, at Labour-lederen "ser træt ud". Han er i selskab med sin kone, Justine, og hilser på nogle af de frivillige, der har arbejdet for partiet under valgkampen.

Miliband gjorde det tidligt fredag klart, at han er skuffet over Labours valgresultat.

- Selv om vi ikke kender det endelige resultat endnu, har det tydeligvis været et meget skuffende valg for Labour, sagde Ed Miliband, der selv sikrede Labour et sæde i Doncaster North-kredsen.

Fredag formiddag er 637 af de 650 pladser i Underhuset fordelt. Af dem har Labour foreløbig vundet 228, mens Det Konservative Parti foreløbig har 322, viser valgresultaterne ifølge BBC.

Miliband overtog posten som partileder efter Gordon Brown i 2010.

Bookmakerne har nu udpeget Andy Burnham som favorit til at overtage posten som leder af Labour, når Ed Miliband ifølge BBC og andre britiske medier ventes at træde tilbage.

45-årige Burnham er skyggeminister for sundhed og har både været kulturminister og sundhedsminister i Gordon Browns regering.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip