Bedre kontrollører skal sikre fodbold-ro

Det kræver bedre uddannede kontrollører på de danske fodboldstadioner, hvis man skal tilskuerballaden til livs i Superligaen.

Det er en af konklusionerne i den handlingsplan, som blandt andet Divisionsforeningen, Dansk Boldspil-Union (DBU) og Rigspolitiet er nået frem til, og som blev offentliggjort onsdag.

Den nuværende kontrolløruddannelse skal derfor gennemgås, og det skal vurderes, om der er behov for ændringer, står det skrevet i den ny handlingsplan "Gode fodboldoplevelser for alle".

Siden det i 2008 blev besluttet, at sikkerheden ved bestemte idrætsbegivenheder skulle forbedres, har DBU og fodboldklubberne stået for uddannelsen af næsten 2500 kontrollører.

- Der er enighed om, at uddannelsen har været medvirkende til at forebygge uroligheder og øge sikkerheden for tilskuere og andre tilstedeværende på de danske fodboldstadions, lyder det i handlingsplanen.

Flere aktører har imidlertid peget på, at der er behov for at forbedre kontrolløruddannelsen for yderligere at højne niveauet blandt de autoriserede kontrollører.

- Der er behov for at gennemgå den nuværende kontrolløruddannelse for at sikre, at kontrollørerne til stadighed er klædt tilstrækkelig godt på til at klare de udfordringer, som kan opstå i forbindelse med konflikthåndtering af større menneskemængder.

- Der iværksættes derfor en gennemgang af kontrolløruddannelsen med deltagelse af Divisionsforeningen, DBU og Rigspolitiet og med inddragelse af fanklubberne, forklares det i handlingsplanen.

Derudover begrænses adgangen til at opnå dispensation fra uddannelsen til kontrollør, så ikke alle og enhver kan blive kontrollører.

- Det skal fremover som udgangspunkt være obligatorisk for alle ansøgere at gennemgå den fulde kontrolløruddannelse for at opnå autorisation. Formålet hermed er at sikre et ensartet højt, fagligt niveau blandt kontrollørerne.

- Den nuværende adgang til at dispensere fra dele af uddannelsen vil derfor blive begrænset mest muligt, lyder det i handlingsplanen.

/ritzau/