Bedre vejr gør indonesisk fly-eftersøgning lettere

Forsøget på at finde vraget af det passagerfly, der søndag styrtede ned ud for Indonesien, er i fuld gang fredag lokal tid.

Vejrforholdene er blevet bedre sammenlignet med de seneste dage, hvilket skaber håb om at finde vraget og de sorte bokse, som kan hjælpe med at forklare, hvorfor flyet aldrig nåede frem til sin destination.

- Vi prioriterer at finde hovedskroget og de sorte bokse, fortæller Bambang Soelistyo, der leder den indonesiske eftersøgning.

Eftersøgningen er koncentreret omkring den nordlige del af Javahavet, hvor der er blevet fundet lig og vragdele fra flyet. Tidligere meldinger om, at flyet var blevet spottet via sonarbilleder på havets bund, kan ikke bekræftes, oplyser embedsmænd ifølge Reuters.

Skibe med sonarteknologi og særlige signalmodtagere søger i et område på omkring 5400 kvadratkilometer, fortæller Bambang Soelistyo.

Mindst tre indonesiske skibe har været i området for at deltage i eftersøgningen sammen med et fra Singapore og et fra USA.

- Vi håber at opnå mere betydelige resultater i dag, siger Bambang Soelistyo.

De sorte bokse er meget vigtige i forhold til at opklare, hvad der skete med AirAsia-flyet QZ8501, inden det med 162 personer om bord styrtede ned halvvejs på sin rute mellem Indonesien og Singapore.

Den ene boks registrerer blandt andet flyhastighed, flyvehøjde, kurs og flyets hældning i et længere tidsrum inden et styrt.

Den anden boks optager al kommunikation mellem piloterne indbyrdes eller flyvekontroltjenesten.

Der er indtil videre blevet fundet 10 lig fra flyet, hvor langt de fleste om bord var indonesere.

Lige inden QZ8501 forsvandt fra radaren, havde piloterne anmodet om tilladelse til at flyve en smule højere for at undgå et uvejr på ruten.

Flyet fløj en højde af 32.000 fod, cirka 9,75 kilometer, da flyets kaptajn bad om tilladelse til at stige til 38.000 fod.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip