Befordringsfradraget stiger med tre øre i 2013

Faktisk stiger befordringsgodtgørelsen- og fradraget blot nogle få øre, oplyser Skat i dag.

Det er Skatterådet, der nu flotter sig, og hæve taksterne i 2013.

- Benzinpriserne og andre driftsudgifter er steget, men der er også taget hensyn til, at de biler, der er solgt de senere år, kører længere på en liter brændstof, og det trækker jo den anden vej, siger Hanne Søgaard Hansen, der er formand for Skatterådet.

Reglerne for befordringsgodtgørelse er ellers uændrede. Der er fortsat ikke fradrag for befordring for de første 24 kilometer pr. dag mellem hjem og arbejde. Fra 24 og op til 120 kilometer pr. dag bliver fradraget 2,13 kr. pr. kilometer mod 2,10 kr. i år, og for kørsel fra 120 kilometer og mere bliver satsen 1,07 kr. pr. kilometer mod 1,05 kr. i år.

Man kan få fradrag for befordring, hvis man selv betaler for transport mellem sin arbejdsplads og bopæl eller som alternativ til skattefri befordringsgodtgørelse ved erhvervsmæssig kørsel.

I 2013 kan udbetales skattefri befordringsgodtgørelse op til 3,82 kr. pr. kilometer for de første 20.000 kørte kilometer mod 3,80 kr. i år. For kørsel ud over de 20.000 kilometer vil satsen være 2,13 kr. pr. kilometer mod 2,10 kr. i år.

Godtgørelse for at bruge egen cykel, knallert, 45-knallert og scooter er 0,51 kr. pr. kilometer, hvilket er en stigning på 0,01 kr. Stigningen skyldes en regulering af satsen efter forbrugerprisindekset.

Befordringsgodtgørelse kan gives skattefrit til personer, som kører erhvervsmæssigt i egen bil, og hvor arbejdsgiveren eller andre fører den fornødne kontrol.

Hvad mener du? Er det en fornuftig forhøjelse af befordringsgodtgørelsen- og fradraget Skatterådet er landet på? Skriv din mening her:

 

Dagens Gossip