Behersket Venstre-glæde over justeret lovforslag

27/05/2013 20:56

BNB

Nyheder
Med forslaget, som præsenteres tirsdag, vil ministeren blandt andet garantere, at lægernes arbejdsdag ikke skal »detailstyres« af Folketinget. Det glæder det store oppositionspartis sundhedsordfører, Sophie Løhde (V). »Jeg vil gerne kvittere positivt for, at ministeren tilsyneladende har lyttet til de bekymringer, som vi har haft i Venstre, og som vi langt hen ad vejen har delt med Praktiserende Lægers Organisation,« siger hun, men understreger samtidig, at Venstres endelige dom over lovforslaget først vil falde tirsdag. »Vi skal se hele forslaget, før vi kan vurdere, om vi er nået helt i mål. Vi er mere optaget af indholdet end af ministerens fine ord,« siger Sophie Løhde. Venstre har tidligere krævet syv ændringer i regeringens lovforslag, som har vakt stor opstandelse blandt landets praktiserende læger. Foruden at sikre lægerne indflydelse på håndteringen af deres egne opgaver drejer det sig blandt andet om, at kommunerne kun må give lægerne nye opgaver, hvis de selv går med til det, ligesom der skal stilles klare rammer op for sundhedsministerens beføjelser til at regulere området. Ifølge Astrid Krag er kernen i det oprindelige lovforslag bevaret, men det nye forslag rummer flere større indrømmelser. »Vi vil ikke detailstyre lægers arbejdsdag, vi vil ikke tvangsopkøbe eller tvangsflytte nogle lægepraksisser, og vi skal ikke fastsætte økonomien ved lov, men beholde aftalesystemet,« siger hun. Præcis som Venstre ser Praktiserende Lægers Organisation frem til forslaget med forsigtig optimisme. »Jeg hører sundhedsministeren sige, at hun overordnet fremlægger det samme forslag igen. Hun siger også, at der er sket nogle justeringer, men omfanget af dem kan vi ikke bedømme, før vi har fået lov til at læse det,« siger formand Henrik Dibbern.

Mest læste i dag

Med forslaget, som præsenteres tirsdag, vil ministeren blandt andet garantere, at lægernes arbejdsdag ikke skal »detailstyres« af Folketinget. Det glæder det store oppositionspartis sundhedsordfører, Sophie Løhde (V).

»Jeg vil gerne kvittere positivt for, at ministeren tilsyneladende har lyttet til de bekymringer, som vi har haft i Venstre, og som vi langt hen ad vejen har delt med Praktiserende Lægers Organisation,« siger hun, men understreger samtidig, at Venstres endelige dom over lovforslaget først vil falde tirsdag.

»Vi skal se hele forslaget, før vi kan vurdere, om vi er nået helt i mål. Vi er mere optaget af indholdet end af ministerens fine ord,« siger Sophie Løhde.

Venstre har tidligere krævet syv ændringer i regeringens lovforslag, som har vakt stor opstandelse blandt landets praktiserende læger.

Foruden at sikre lægerne indflydelse på håndteringen af deres egne opgaver drejer det sig blandt andet om, at kommunerne kun må give lægerne nye opgaver, hvis de selv går med til det, ligesom der skal stilles klare rammer op for sundhedsministerens beføjelser til at regulere området.

Ifølge Astrid Krag er kernen i det oprindelige lovforslag bevaret, men det nye forslag rummer flere større indrømmelser.

»Vi vil ikke detailstyre lægers arbejdsdag, vi vil ikke tvangsopkøbe eller tvangsflytte nogle lægepraksisser, og vi skal ikke fastsætte økonomien ved lov, men beholde aftalesystemet,« siger hun.

Præcis som Venstre ser Praktiserende Lægers Organisation frem til forslaget med forsigtig optimisme.

»Jeg hører sundhedsministeren sige, at hun overordnet fremlægger det samme forslag igen. Hun siger også, at der er sket nogle justeringer, men omfanget af dem kan vi ikke bedømme, før vi har fået lov til at læse det,« siger formand Henrik Dibbern.