Bekymrer du dig meget? Så er du mere intelligent

Hvis man har tendens til at ligge søvnløs af bekymring natten lang, så kan man i det mindste finde trøst i, at man tilsyneladende er mere intelligent end gennemsnittet, skriver Daily Mail.

Det er resultatet af en ny undersøgelse, hvor forskere fra Lakehead University i Ontario har undersøgt 126 studerende. Forsøgspersonerne fik testet deres niveau inden for humør, angst og intelligens, og resultatet var klart: Dem, der bekymrede sig mest, var også de klogeste.

I undersøgelsen tegnede der sig et mønster af, at de personer, der bekymrede sig mere, også var bedre til at argumentere, læse og skrive. De blev kategoriseret som ‘verbalt intelligente’, mens den anden gruppe blev kategoriseret som ‘ikke-verbalt intelligente’, da deres indlæring havde afsæt i praktiske erfaringer.

Det viste sig, at de ‘ikke-verbalt intelligente’ personer bekymrede sig mindre end modparten. Forskerne mener, at de mere verbalt intelligente personer bruger mere tid på at reflektere over fortiden i et forsøg på bedre at forstå den. Dermed husker de bedre detaljer, følelser og frygt, der kan føre til øget bekymring, hvorimod modparten, praktikerne, er bedre til at leve i nuet, da de er bedre til at opfange signaler i nuet, snarere end i retrospekt.

 

Dagens Gossip